L'ànima durant els somnis

I si atraves d'un ball poguès expressar les meves meditacions sobre l'ànima?

A cas l'ànima s'allivera del nostre cos mentre es dorm?

 

Encara que he contemplat les teories més típiques sobre l'ànima, em penso que la meva ment em diu que ha de ser alguna cosa més racional, es a dir; alguna cosa que s'apropi més al pensament cientific.

 

1 He buscat una obra en la que inspirar-me. "Ball de Carnestoltes en un bosc", de Francesc Jubany i "Sant Miquel pesant les ànimes", de Mestre de Sorigola.

2 Me he formulat preguntes de les obres en les que m'he inspirat.

-És l'ànima una cosa física amb dimensions i per lo tant és una substància?

-O és l'ànima quelcom impossible de pesar i impossible de medir, sense dimensions, o sigui, no res més que una presencia universal ?

 

3 He raonat les meves preguntes.

-Si l'ànima corresponguès a la primera pregunta, llavors penso que l'ànima podria ser visible, perquè ocuparia un espai, tindría un pes, perquè si és algo físsic, és massa; i així potser si podria acabar treient les mateixes teories típiques sobre aquest.

- Amb la segona pregunta, podria pensar que l'ànima és com quan es balla; quan es balla, la música, atrau a un cos. El só són ondes, que no es poden veure, però jo crec que si que es poden tocar, d'alguna manera, perquè podem sentir les vibracions colpejar sobre nosaltres. Crec que tampoc es pot pesar, però encanvi si mesurar. Per altra banda, les línies de l'espai que vas seguint per ballar ningú les segueix com tú, jo crec que és per la condició física que es tingui...

 

4 Primeres conclusions

- LLavors crec que centrant-me en el ball i en el primer cuadre, puc intuir que, l'ànima pot ser igual en moltes persones, ja que podria ser una condició de l'univers, una cosa constant i invariable. La personalitat, que segons el meu criteri, és depenent com ha pogut madurar una persona en la seva infantesa, un altre aspecte de les persones i penso que l'ànima la condiciona, igual que el cos a l'ànima. Sense el cos, l'anima no podria fer-se veure físicament entre les persones.

D'aquesta Manera, les línies que hi han per l'aire no es podrien fer veure, sense un cos en moviment, que a més cada persona passarà per elles de forma diferent mentre balla, per temes com, la personalitat i les condicions físiques que farà que cadascú veigui un màteix ritme i recorregut en diferents moviments.

Per això les línies de l'aire correspodrien a l'ànima.

 

- Tal i com ho he plantejat no crec que en dormir l'ànima pugui desprendres del cos, ja que podria fer que l'univers deixes de ser i llavors no se com és que cada dia em despert-ho recordant tot un passat.

...

5 IDEES.

  1. BALL AFRICÀ I CONTEMPORANI (MÚSICA ACORD)

  2. UNA SALA D'ESTUDI PER GRAVAR

  3. UN TOC D'EFECTES ESPECIALS (PER MOSTRAR PRESENCIES)

  4. 2 O MÉS BALLARINS (UNS ÀNIMES I ALTRES COSSOS)

  5. COLORS CARNS, MARRONS I TOCS DE COLORS VIUS

  6. INTRODUCCIÓ AMB LA MEVA VEU.

  7. Univers

El vídeo explica com una noia està pensant en les seves experiències amb els cavalls i recorda tot el que li transmeten. Es posa a miranr una imatge, concretament una pintura: "El ginet blau", que té rel

 

ació iconologica amb l'ànima i comença a relacionar la cole amb l'ànima. Veu l'ànima com una cosa positiva, però comença a preocupar-se perquè se n'adona que coneix bén poc del cosmos i del tot, però també es posa contenta al descobrir que té ganes de vire i coneixer millor la vida. Acaba preguntant-se si algún dia sabrà tot el que s'ha de saber, però pensa que tot i que a obert els ulls i té algúna idea del que és tot i l'ànima i que ha arribat bastant lluny, pensa que ningú arribarà fins al final.

Llavors, quan ella s'està adormint, l'ànima, segueix el seu vals que mai interromp, ja que el cos, com ella diu, no pot estar sense l'ànima i l'anima necessita fer-se veure amb un cos...

Captura de pantalla 2021-02-25 a las 21.
lletrawfoto.jpg
fotorobaw.png