top of page

5

5

La màscara és una manifestació de les contradiccions individuals i de la nostra època. I no podem evitar que existeixin aquestes contradiccions. Som hereus d’una tradició cultural plena de contradiccions que ens afecten molt profundament, sovint inconscientment.

Cada cop que interactuem amb una situació, amb un text, una obra musical o visual (imatge), reconeixem (sovint inconscientment) símbols que ens remeten a concepcions heretades del passat i que reinterpretem creant-nos tensions internes i que mostrem (sovient encara que no volguem) a les nostres màscares.

La màscara esdevé una manifestació d’aquest conflicte, d’aquesta esquizofrènia. Els pols del conflicte serien allò dionisíac i allò apol·lini.

Un dels pols del conflicte és allò dionisíac. L’instint, l’inconscient, les emocions, allò que realment (biològicament) som i que pugna per actuar sempre però que la nostra consciència reprimeix sovint a causa de preceptes morals, ètics o per inseguretat personal.

El mite del Minotaure és una bona visualització d’aquesta màscara.

Els nens de la classe de Ponent (3r de Primària) es van convertir en DIONÍS i van deixar lliure la seva expressivitat.

A la assignatura de dibuix artístic hem decidit fer un projecte amb mascares. Els materials amb els que estan fets les mascares son filferro i estan aguantades per unes cordes. Farem una gran mascara principal i petites mascares rodejant la gran mascara. Les petites mascares son a escala real, i utilitzen cares de les persones per poder fer aquestes mascares, donant-li forma amb diferents eines. La mascara principal la hem fent amb grans plantilles de filferro. Hem documentat unes quantes fotos per poder veure el procés a l’hora de fer la mascara. La nostra atenció en aquest projecte es mostrar la transparència.

bottom of page