EL COS

Escola Garbí Pere Vergés Esplugues i Badalona
Amb la col·laboració del
logo_mnac.jpg
logo-garbí.png
logo_mnac.jpg
Projecte Artístic 2018-2019
Batxillerat d'Arts Plàstiques, Imatge i Disseny

El curs escolar 2015-16, tot just ara fa quatre anys, a l’Escola Garbí Pere Vergés vam engegar amb molt il·lusió el Batxillerat Artístic. Des del principi hem tingut molt clar que ens calia un projecte interdisciplinari que situés els alumnes davant d’un procés creatiu, el més proper possible als projectes que es desenvolupen normalment en els diversos àmbits professionals artístics. Creiem que és profundament formatiu experimentar tota la complexitat d’un projecte artístic ja que situa l’alumne davant de problemes que no es redueixen als paràmetres específics de les matèries que estudien i que sovint no tenen una única solució. És davant de la necessitat de donar-hi resposta que l’alumne es troba a si mateix, cerca els recursos que li manquen i creixen les seves competències.

Així, excepte el primer any en què vam decidir fer visible la filosofia del nostre batxillerat mitjançant una exposició, al llarg d’aquests cursos hem donat forma a dos projectes. Ho hem fet reflexionant des de l’estètica sobre temes que creiem que són importants en el nostre món actual i que ens interessen i/o preocupen. "La història sense subjecte" (2016-17) i "Màscares" (2017-18) van ser els primers. Enguany, el tema sobre el qual els alumnes han decidit reflexionar és "El cos sense culpa".

El desig i l’amor són els dos eixos centrals d’aquest projecte. Són aspectes intrínsecs de la naturalesa humana que han estat objecte de reflexió al llarg de la història per part de filòsofs i artistes: poetes, dramaturgs, escultors, pintors, músics... El primer pas d'aquest projecte ha estat fer una investigació sobre la diversitat d’aquestes reflexions i visualitzar-les com a punt de partida per al nostre propi pensament.