Peça 13

​El sentit del plaer​

La meva sèrie fotogràfica no està inspirada en cap obra en concret de les que hi ha exposades al MNAC. Malgrat això, sí que es basa en un concepte present en totes elles: el plaer.

Aquesta emoció o sensació te múltiples formes d’expressió. En el meu cas, he decidit reivindicar el plaer que suposa poder gaudir dels nostres cinc sentits. Tendim a no donar-los el valor i la importància que tenen i mereixen, perquè els donem per suposats. És només quan ens veiem privats d’algun d’ells, que ens adonem del veritable plaer que comporten. Per aquest motiu, el títol de la sèrie fotogràfica és: ​El sentit del plaer​

 

Pel que fa a la part estètica, he decidit que el color sigui l’element principal de tota la sèrie. Concretament he generat fotografies molt vives i saturades a nivell cromàtic, fet que m’ha permès intensificar l’emoció present en totes elles (el plaer). Amb aquesta mateixa intenció, he dotant les fotografies d’una certa dosi de sensualitat. He fet servir pintures de colors i altres objectes i complements per tal de dotar les captures de vitalitat i originalitat. A més, també ha contribuït a això l’ús majoritari de llum natural i l’edició posterior. Finalment, la model ha estat sempre la mateixa (exceptuant una sèrie on s’hi afegeix un altre) per tal de transmetre coherència i un mateix fil conductor entre totes les fotografies.  

JEspinosa.jpg