Peça 12

L'amor propi

La meva obra de referència es la Dona de perfil amb  quimono  d'Eduardo  Chicharro. Va ser feta el 1902, en aquest quadre es veu una dona mirant-se a un mirall, el que podríem considerar amor propi. També hi destaca el cromatisme pel fet que  s'han utilitzat colors molt vius i el predominant seria el  groc, ja que  ha estat utilitzat al fons, també hi ha altres elements cromàtics destacables. En la meva opinió destaca la barreja de complexitat i senzillesa en una mateixa creació. 

La meva obra "Amor Propi" tracta de sobre el narcisisme, el meu objectiu era fer sentir les mateixes sensacions que transmet el quadre d'Eduardo Chicharro. No només això sinó que també altres dels objectius eren el fet que volia demostrar que cadascú, en diferents quantitats sent un cert narcisisme, i fer que l'espectador se senti identificat amb una acció tan quotidiana com el fet de mirar-se en un mirall.

048831-000_083410.jpg

El procés d'aquesta obra va començar amb un esbós de la idea que vaig tenir en fixar-me especialment en el quadre de la dona de perfil amb quimono, més endavant va ser plasmat en un quadre utilitzant carbonet i posteriorment va ser tapat per pintura acrílica que  seria  la que li ha donat la lluentor i vida al quadre.

"Amor Propi", és una obra en la qual he afegit alguns dels colors utilitzats en l'obra inspiradora de la idea. Al fons trobaríem un color cian i ultramar amb alguns tocs de blans que li donen una certa lluminositat i textura. La pell de la noia destaca sobre el fons de pinzellades i el negre del cabell contrarresta el contrast del color pell i fons. El toc que li he afegit de l'obra original del MNAC ha estat la del vestit groc que al ser complementari del color violeta fa que ressalti molt més la figura de la noia respecte a la resta de la creació. També la posició de la Dona de perfil amb quimono sembla molt més tancada que la posició en la qual està el cos de la noia de la meva creació, ja que la noia està de tres quarts. 

DSC_0070.JPG
juliaortiz.jpg