Burning passion, materialistic love, diverse attraction, self pleasure.

Peça 7

Primerament, cal dir que el que em va portar a crear aquesta obra, composta per quatre aquarel·les amb diverses trames de tinta, és el quadre que es troba al MNAC "Nen pompeià" d'Arcadi Mas i Fondevila, una pintura a l'oli realitzada a Roma l'any 1879.

L'obra mostra un nen amb un munt de roses i amb la meva proposta, volia connectar els quatre temes tractats a classe: La passió, l'amor, l'atracció i el plaer. Tots ells a través de la simbologia de les roses.

Després d'uns quants esbossos vaig donar-li un simbolisme especial a les roses. Aquestes representen vagines; un element que es relaciona a la dona (ja que les dones transexuals, són dones encara que algunes no en tinguin físicament), i que lluny de ser un òrgan respectat (així com ho és el masculí), es considera tabú, on tot el que es relaciona amb aquesta i la sexualitat general de la dona, o bé es troba hipersexualitzat, o bé es troba censurat, malt vist i reprimit.

 

Cadascun dels quadres té un significat individual, amb un simbolisme segons els objectes amb què interactuen les dones que protagonitzen aquesta obra.

En el cas de l'obra que representa la passió, es veu una dona amb un fons ple de roses, i un llumí a les mans. D'altra banda trobem també, un quadre que tracta l'amor es veu una dona amb una torxa calant-li foc a un munt d'objectes que caracteritzen les tradicions superficials, consumistes I patriarcals de l'amor, així com roses (sant Jordi), xocolata (sant valentí) i ossos de peluix (com a "clixé" general). El foc aquí simbolitza el rebuig i el dolor.

 

En el cas del plaer, es donen a entendre dos conceptes que voldria destacar, així com és el protagonisme de la rosa, la qual tapa la vagina real de la noia, el que porta a pensar que no importa el que realment estigui sota aquesta rosa, sinó com aquesta persona se sent, fent al·lusió a les dones trans que són dones sense importar amb quins genitals hagin nascut, perquè se senten dones. L'altre element important, és la sang que surt d'aquesta. El no-plaer combinat amb el plaer. La sang de la rosa, representa la sang de la regla, sang que també es troba censurada actualment, com veiem als anuncis de compreses i pel·lícules. Aquesta sang la qual és completament normal és rebutjada només pel fet de sortir d'una "rosa".

010773-000.JPG

En el cas de l'atracció, trobem una noia mirant-se al mirall, però en aquest mirall no es reflecteix la seva cara, sinó un munt de roses, diferents. Aquestes roses representen de nou vagines, i aquestes li recorden a la dona que totes són diferents, I totes són precioses per igual. L'atracció, seria en aquest cas atracció en un sentit orientat cap a la comunitat lèsbica la qual, també pateix molt per culpa del patriarcat. Cal destacar que la bandera per la qual es representa la comunitat LGBT+ és la bandera dels gays (homes), quan qui va començar la visibilització de la comunitat de forma seriosa, van ser dues dones trans, fent-se un petó. I també cal destacar que tot I que a ulls d'una persona no prou informada sobre el tema, pot semblar que les dones lesbianes estan més acceptades que els homes gays, no és cert. Un altre cop, topem amb un patriarcat, que només "accepta" les dones lesbianes perquè es troben hipersexualitzades.

Screenshot 2019-05-10 at 11.50.35.png
Screenshot 2019-05-10 at 11.50.47.png
Screenshot 2019-05-10 at 11.50.58.png
Screenshot 2019-05-10 at 11.50.14.png