Peça 1

Adrián Sanchez, Esther Martret i  Olga Rodríguez

El desig sexual i l'amor ténen lleis de comportament similars als principis de la física gravitatòria o de camps elèctrics o magnètics?

220px-BlayFabrega-1337.jpg

BASAT EN

Perseguint la ilusió

Miquel Blay

1866

Per començar vam pensar en l’amor i com l’atracció prenia part en aquest tema. Vam arribar a la conclusió que l’atracció és la força que tenen dos cossos per tocar-se.

En la figura vam voler representar aquest concepte amb la unió de mans, volums que ens representen, i no s’arriben a tocar. Aquestes tenen el dit pintat de vermell (simbolitzant l’amor) i aquest conjunt de mans representen el moment abans de fer el contacte amb l’altre mà estan permanentment intentant agafar-se.

Els fils vermells que subjecten les mans fan al·lusió a la creencia japonesa del fil vermell del destí. Aquest fil ens connecta amb la persona que estem destinats a trobar-se sense importar el temps el lloc o la situació.

Tots aquests detalls estan pensats per simbolitzar l’atracció i l’amor en una sola peça.

Un factor que ens va ajudar a decidir-nos per fer la peça així va ser la influència de l’autor Miquel Blay i la seva obra “Perseguint la il·lusió”.

En aquesta escultura podem veure reflectida el desig i l’atracció que senten els cossos. Amb ajuda de Eduardo Chillida vam acabar de completar-la, utilitzant el seu concepte de ple i buit que hi han en les seves escultures.

1/1
ADRIAN OLGA ESTHER.png