Peça 2

Alejandro Carrasco i Laia López

És possible decidir objectivament-racionalment estimar o desitjar a una persona?

BASAT EN

Posesió

Néstor Martín

1930

Captura de Pantalla 2019-05-15 a les 14.
NESTOR.jpg

Aquesta obra és la resposta a la següent reflexió: “és possible decidir objectivament-racionalment estimar o desitjar una persona?” Llavors vam escollir l’obra la “Posesión” de Néstor.

 

El nostre grup va començar amb una idea en concret, però finalment amb ajuda dels professors va triar la proposta definitiva. Fer una obra interactiva amb el públic. Ens vam basar a partir d'unes votacions polítiques, que et donaven unes propostes i tu es d'escollir la que més t'agradi. 

Vam pensar en més d'un espai, en principi l'obra anava a la piscina, ja que era un espai humit i mai vist en una exposició, però després vam penar en els lavabos de l'escola, concretament en els lavabos del Cub. Els lavabos és un lloc íntim on pots fer totes les teves necessitats. També varem pensar que el lavabo tampoc era un lloc comú on exposar una obra i seria trencar la norma d'exposició. 

 

Vam tria en fer la mateixa fotografia però repetida quatre cops. Una normal, o sigui una fotografia de l'obra perquè l'espectador es pugui basar. Dues pintades amb diferents colors plans. Per últim una  fotografia de l'obra però editada per l'ordinador. Les quatre fotografies van enganxada a cadascuna de les portes del lavabo, una per cada porta. També varem fer un text, on s'entengues que l'espectador ha de escollir una de les quatre peces. El text era "Obra'm, la ment". Vam triar aquest text ja que feia referencia a obrir la porta del lavabo i a obrir la mentalitat en la societat que vivim, ja que l'obra triada és molt simbolista i innovadora del tema que es parla.

Vam imprimir primer la fotografia principal, en un Din A3, conjuntament amb la fotografia editada. Seguidament vam calcar l'obra, només calcant els elements principals de l'obra, que eren els dos  nois junts. Després amb colors plans i amb tempera vam pintar les dues peces i les vam retallar en un quadrat blanc.

Seguidament las vam enganxar a les portes del lavabo, també els rectangles amb l'escrit i els vam ficar el pany de la porta amb el moviment orgànic del pany.

 

A tot això, aquesta obra el que ens transmet, acompanyada de la frase “obra’m la ment” és que les persones haurien d’acceptar tot tipus d’amor i per lo tant obrir la ment a allò desconegut i mai experimentat. En relació amb la frase que ens va tocar per reflexionar, transmet el sentiment que segons la pregunta donada, significa que es possible decidir o desitjar a una persona sense enforcar-se en el seu sexe. Pot ser, pots arribar a sentir un sentiment cap allò desconegut i a la vegada com no és el “normal”, ho rebutges i aquí és on estàs decidint el que vols. 

 

Llavors vam triar aquesta obra ja que era la més representativa i la que s’identificava amb la frase donada. Ens transmet un sentiment i a la vegada una passió profunda que ens atrau i ens fa reflexionar veritablement amb la societat i el tema del que està bé o malament. Amb això el que volem dir, és que malgrat no sigui el que es coneixi com la normalitat, és real i no hauria de passar res.

1/1
carrasco laia00001.png